Bine ați venit pe site-ul Primăriei Orașului Plopeni

Căutați ceva în mod special? Tastați în caseta de mai jos și aflați informația dorită.

CSO PLOPENI

                   Primele activităţi sportive au fost organizate în vara anului 1942, cu elevii Şcolii de Ucenici, funcţia de responsabil al sportului fiind ocupată de domnul Grigorescu Aurel – primul preşedinte al secţiei de fotbal (responsabil sportiv în Comitetul Sindicatului din anul 1944. cf. Constantin Dumitrache, Monografia A.S.metalul Plopeni, la   a 25 –a aniversare, Plopeni, 1974, p. 56. ).

                   Primul antrenor la „Uzinele Mărgineanca”    a fost  Ştefănescu -  „Fannu” Ştefan. A fost un mare animator al fotbalului plopenar în perioada de pionierat, fiind primul antrenor „şcolit” al echipei de fotbal „Uzinele MĂRGINEANCA (fusese atacant la Tricolorul Ploieşti – echipă înfiinţată de col. Constantin Zagoritz  şi la F.C. Ploieşti în perioada 1939-1941). A fost omul care a încercat într-o perioadă grea, plină de lipsuri (1947- 1952), să facă o echipă cunoscută în district şi regiune.

                  Prima asociaţie sportivă, numită "Uzinele Margineanca", a fost înfiinţată în martie 1947 pe lângă uzină, iar culorile tradiţionale ale clubului erau "roşu-albastru". Primul joc oficial s-a disputat în cadrul Campionatului Districtual - Ploieşti şi s-a desfăşurat sâmbăta, 5 aprilie 1947, la Lilieşti, în compania echipei “Concordia”, care a învins cu scorul de 2-0. Pe propriul teren, prima partidă a avut loc la 10 aprilie 1947, contra echipei “Creditul Floreşti”, încheiată cu victoria echipei ,,Uzinele Margineanca", cu scorul de 5-4.

                 Clubul Sportiv Orășenesc Plopeni, cunoscut sub numele de CSO Plopeni, sau pe scurt Plopeni, este un club de fotbal profesionist din Plopeni, județul Prahova, care evoluează în prezent în Liga a III-a. Clubul a fost înființat inițial în 1947 sub numele de Metalul Plopeni. Clubul a activat din 1971 în Divizia B.

Noutăți administrative

În acest moment, modulul de plăți este activ, cetățenii având posibilitatea să plătească amenzile, taxele și impozitele în mod online.