Bine ați venit pe site-ul Primăriei Orașului Plopeni

Căutați ceva în mod special? Tastați în caseta de mai jos și aflați informația dorită.

2019

REABILITARE ŞCOALA GIMNAZIALĂ "CAROL I" - FONDURI EUROPENE

 

3f9f1a1c 7d50 49eb afb3 cea1f995f9c6    947b6ab1 0327 4438 a479 791e647bb3dc  Scoala Gimnaziala Carol I 6

 

                 

 

    

  

 

                     Finanțare de 4 milioane de lei pentru Școala Gimnazială „Carol I” Plopeni

                        Administrația locală din Plopeni a reușit, zilele trecute, atragerea unei noi finanțări europene pentru comunitate.
                   Luni a fost încheiat procesul verbal privind acordarea unei finanțări de 4.037 058,05 lei din fondurile europene gestionate prin ADR Sud Muntenia pentru reabilitarea termică și energetică a clădirii Școlii Gimnaziale ”Carol I” din Plopeni.

                   Lucrările ar urma să înceapă imediat ce procedura de achiziție va fi finalizată.

                   Proiectul finanțat prin semnarea contractului de luni este al doilea de acest gen pe care administrația locală condusă de primarul  Dragos Nita îl obține de la începutul anului și până în prezent.

 

 

 

REABILITARE SALA POLIVALENTA PLOPENI - FONDURI EUROPENE

          În data de 27 februarie, Dragoș   Niță, primarul orașului Plopeni, judetul Prahova si Liviu Gabriel Musat, directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, au semnat   contractul de finanțare pentru proiectul „Reabilitare termică și   energetică la clădirea Sala Polivalentă Plopeni”.

           Prin această inițiativă, au fost atrase fonduri nerambursabile de aproape 3 milioane de lei , pentru reabilitarea termică a Sălii   Polivalente Plopeni. Astfel, prin alocările din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) și de   la bugetul de stat, vor fi realizate investiții ce vor avea ca rezultat realizarea unei economii de consum   de energie de 959.838 KWh/an în urma implementării proiectului.

         Proiectul depus de UAT Oras Plopeni, în calitate de beneficiar, este finanțată din Programul Operațional Regional 2014 – 2020, (POR), în cadrul Axei prioritare 3 „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”, Prioritatea de investiții 3.1 „Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor”, Operațiunea B „Clădiri publice”.

        Proiectul depus de administrația locală din Plopeni pentru creșterea eficienței energetice a corpului de clădire  are o valoare totală de 4.415.615,22 milioane de lei,  în timp ce contribuția beneficiarului ajunge la 1522428,38 lei.

        Până la acest moment, în regiunea Sud Muntenia au fost depuse 1.121 de proiecte (inclusiv aplicațiile din cadrul SUERD), prin care sunt solicitate fonduri nerambursabile în valoare de peste 7 miliarde de lei. Dintre acestea, 297 de aplicații, cu o valoare solicitată de aproape 1,8 miliarde de lei, provin din județul Prahova. În acest context, în cadrul Axei prioritare 3, Priorității de investiții 3.1 „Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor”, Operațiunea B „Clădiri publice”, la nivelul județului Prahova au fost înregistrate 18 aplicații prin care sunt solicitate fonduri de peste 94 milioane de lei.

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia

52835919 579177005826855 3790831336239923200 n 6f935

52857203 2101664399955174 1366918383274033152 n b3b65

 

 

 

2018

1. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor a derulat programul pentru reabilitarea, modernizarea infrastructurii culturale şi dotarea aşezămintelor culturale din mediul mic urban prin Compania Naţională de Investiţii S.A., program pentru care am aplicat, fiind inclusi in lista proiectelor eligibile si pentru care am primit finantare- investitie finalizata.

2. “Amenajarea peisagistica a parcurilor din orasul Plopeni” - proiect finantat in cadrul Programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi instituit prin OUG 59/2007, aprobat prin Ordinul 1166/2007 - investitie finalizata.

3. In cadrul Planului Operational Regional (POR) – Axa1-Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor-potentiali poli de crestere, municipiul Ploiesti a fost desemnat pol de crestere pentru regiunea de dezvoltare Sud Muntenia, orasul Plopeni fiind unul din cele 3 orase din arealul sau de influenta si membru fondator al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara -“Polul de crestere Plopeni-Prahova”. Am participat la proiectul "Intarirea capacitatii operationale a ADI Polul de Crestere Ploiesti-Prahova".

4. Reabilitare, consolidare, extindere, modernizare pentru scoala cu cls.I-VIII”Carol I”- proiect finantat prin Programul Operational Regional-Axa prioritara 3-“Imbunatatirea infrastructurii sociale”, Domeniul de interventie 3.4-“Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua”-ne-a fost acceptata cererea de finantare-proiectul propus de noi a fost declarat conform administrative si eligibil si va trece in etapa de evaluare tehnica si financiara.

5.  Consolidarea, modernizarea, extinderea, reabilitarea termica, construirea unui corp nou la Grupul Scolar Plopeni- proiect finantat prin Programul Operational Regional-Axa prioritara 3-“Imbunatatirea infrastructurii sociale”, Domeniul de interventie 3.4-“Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua”- ne-a fost acceptata cererea de finantare si a fost inclusa in lista de rezerva.

Anunţuri şi formulare

Noutăți administrative

În acest moment, modulul de plăți este activ, cetățenii având posibilitatea să plătească amenzile, taxele și impozitele în mod online.